Оцiнiть будь ласка!

Не випадково адже, натуральний виноградний сік входить до складу багатьох смачних і корисних коктейлів. Про користь і шкоду виноградного соку можна говорити дуже довго, але, однозначно всі погодяться з думкою, що користь набагато більша.

Як зробити виноградний сік у домашніх умовах? Як консервувати свіжовичавлений виноградний сік і зберегти його на зиму? Виявляється приготувати зовсім не складно. Адже приготування (або виготовлення) виноградного соку досить проста процедура. Головне – запастися часом і терпінням.

Приготування соку почнемо з того, що потрібно купити або зібрати виноград. Якщо виноград не оброблявся хімікатами і ріс в екологічно чистій місцевості, то його і мити навіть не потрібно.

Далі, приготування соку може бути двох видів. Перший – якщо використовується соковарка. Приміром, ось така.

У цьому випадку відокремлюємо здорові виноградинки від стебел і завантажуємо їх у соковарку. Далі дивимося інструкцію використовуваної соковарки.

Але моїй родині не подобається сік з соковарки. Тому, переходимо до другого способу.

Сік приготований цим способом виходить ну дуже натуральний, досить концентрований і дуже солодкий. Цукор в сік ми ніколи не додаємо, але сік виходить настільки солодким і концентрованим, що відкриваючи банку взимку його доводиться розбавляти водою.

Все що потрібно зробити – це перемолоти виноград, будь-яким способом, який вам більше подобається. Отримати сік можна припустивши виноград через соковижималку,

роздавлюючи виноград просто руками або ногами – як Челентано,

в спеціальній молотарці, в якій перемелюють виноград при виготовленні вина або на м’ясорубці,

або так,

а можна і ось так, як придумав автор цього відео:

Коли виноград уже перемололи з нього пішов сік – збираємо віджатий сік і наливаючи в каструлю проціджуємо через досить велике сито. Це перший фільтр. Так очищаємо сік від шкурок та інших великих складових.

Наступний етап – каструлю з свіжовичавленим виноградним соком ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Даємо покипіти 3-5 хвилин після закипання і розливаємо уварений виноградний сік у чисті, заздалегідь підготовлені банки або пляшки. Тепер сік наливаємо через більш дрібне сито – це другий фільтр. Наповнені до верху банки (пляшки) – закручуємо кришками. Сік готовий!

Спробуйте самі як просто приготувати виноградний сік на зиму таким способом. Консервувати виноградний сік так – одне задоволення. А головне – сік буде дійсно натуральний. Навіть без грама цукру.

Такий виноградний сік можна хоч дітям давати, хоч для себе коктейль робити.

Також можете почитати here.

Похожие статьи


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =



MAXCACHE: 0.48MB/0.00106 sec