Оцiнiть будь ласка!

У кого самі великі вуха?
Ви думаєте, що у слона або може в зайця? Ні, самим вухатим в тваринному світі вважається довговухий тушканчик. Крихітний звір має довжину тіла всього лише 9 см, а вуха домагаються в довжину 5 см – практично дві третіх тіла. Таких пропорцій у тварин не спостерігається, виходить, що найбільші вуха посеред тварин у цього забавного звіра.

Довговухі тушканчики абсолютно не досліджені, це рідкісний вид і зустріти його в здичавілої природі не так просто. Живуть вони в грізних критеріях пустелі Гобі, ареал проживання – північна частина Китаю і маленька територія в Монголії. Класне пустинне створення має довжелезний вузький хвіст з пензликом на кінці, довгі задні лапи і скаче як кенгуру, притискаючи великі вуха до спини. Лапи покриті густою шерстю, яка тримає тушканчика на хиткі поверхні, і він не провалюється в пісок і може стрімко пересуватися.
Це нічна тварина, весь світловий день довговухий тушканчик проводить в тунелях, виритих в піску, а з пришестям імли виходить на полювання. Харчується звір комахами.
Чисельність довговухого тушканчика знайти не вдається через погодні критерій пустелі і скритного нічного стилю життя тварини. Він вважається на межі зникнення і заходить у десятку найбільш рідкісних тварин на планеті.


Джерело: myhelper.com.ua


 

  1. Дед_МороZ_!! коментує:

    Це ти мишкою так пишеш або у тебе тачпад який-та?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − five =