Оцiнiть будь ласка!

Соус в піці – це все! І цьому ми приділимо зараз особливу увагу. Не існує конкретного універсального рецепту приготування соусу, якого ми повинні дотримуватися. Можна виділити лише три базові групи соусів – біла, червона, зелена. Італійці пишаються тим, що основні кольори інгредієнтів для піци збігаються з кольором прапора країни.

Ми приготуємо томатний соус для піци, на основі якого можна буде потім створити багато варіацій.

Рецепт томатного соусу для піци

Що потрібно:

  • 400 гр. консервованих помідор у власному соку
  • 2 зубчики часнику, 3 ст. ложки оливкової олії
  • пів чайної ложки орегано, перець, сіль

Приготування томатного соусу для піци. Томати поміщаємо в окріп на 15 секунд. Потім надрізаємо шкірку і знімаємо її. Нарізаємо м’якоть, викладаємо в сито, щоб стік зайвий сік. Потім кладемо їх у каструлю, туди ж видавлюємо часник, вливаємо олію, додаємо орегано і на повільному вогні варимо 25-30 хвилин. Італійський томатний соус для піци повинен бути густим. Наприкінці приправляємо перцем і сіллю. Зберігаємо томатний соус для піци в закритому посуді в холодильнику 5 днів, а в морозильнику – до 2х місяців.

Італійський томатний соус для піци зі свіжих томатів

Треба взяти 6 свіжих помідорів, 2 ложки оливкової олії, 3 цибулини, 2 перцю болгарських, 4 зубці часнику, перець мелений чорний, сіль.

Промиваємо, очищаємо і подрібнюємо перець, помідори, цибулю і часник. Нагріваємо олію у великій сковороді, обсмажуємо цибулю з часником до золотистого кольору. Додаємо перець, помідори. Накриваємо кришкою і тушкуємо пів години на маленькому вогні. Наприкінці заправляємо перцем і сіллю.

Знаючи, як приготувати базовий томатний соус для піци, рецепт будь-якого іншого можна додумати самим.

Томатно-грибний соус

Як варіант, піцу можна заправити таким чудовим соусом. Беремо 800 гр. готового томатного соусу, 200 гр. білих грибів або шампіньйонів, 1 цибулину, 3 ложки концентрованого м’ясного бульйону, зубок часнику, 4 ст. ложки вершкового масла, ч. ложка цукру.

Обсмажуємо цибулю та гриби на вершковому маслі, потім з’єднуємо їх з червоним соусом і бульйоном, тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин. Заправляємо цукром, перцем і сіллю за смаком. Додаємо подрібнений часник і трохи проварюємо. У заправки виходить неповторний смак, який дуже добре поєднується з овочевою начинкою.

Купити томатний соус для піци в нинішній час не проблема. Але краще домашнього, приготованого самостійно за рецептом, ви, напевно, ніде не знайдете. Адже так ви отримуєте свіжу заправку, тільки з печі. Правильно приготовлена ​​домашня італійська піца – це вершина кулінарного мистецтва кожної господині. Напевно, немає на світі людини, яка б не любила це чудове блюдо.

Також можете почитати here.

Похожие статьи



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − four =



MAXCACHE: 0.48MB/0.00061 sec