Оцiнiть будь ласка!

Як зробити домашній лікер.

Лікер – це алкогольний напій, у складі якого знаходяться спиртовані соки з фруктів і ягід. При його виготовленні широко застосовуються також настої із запашних трав, в які можуть додаватися різні прянощі. Він може бути різної фортеці, в залежності від вмісту в його складі спирту. Зазвичай це від 15% до 45%. А тому, що цей напій містить багато цукру – він має солодкий смак. Рецепти домашнього лікеру. які ви знайдете в цій статті, широко відомі і не складні у виготовленні. Тому я пропоную їх вашій увазі.

               Приготування домашнього лікеру.

  Приготування домашнього лікеру. по суті, дуже просте. Просто спирт потрібно розбавити солодким сиропом. Наприклад, візьміть 0,5 л спирту, 0,2 – 0,3 л води і 0,4 – 0,55 кг цукру. Спочатку потрібно приготувати солодкий сироп. Для цього потрібно змішати цукор з водою і кілька разів довести до кипіння, не забуваючи при цьому перемішувати і дуже ретельно знімати піну і накип.

  Поки сироп остигає, приготуйте спиртову «заправку». Для цього, в спирт потрібно додати наповнювач, який вами був вибраний. Скільки додавати цього наповнювача, я не можу сказати. Все залежить від того, що ви любите і того, яка його концентрація. Можна порекомендувати тільки одне, добийтеся того, щоб продукт, після добавки наповнювача мав по насиченості, приблизно, ⅓ від кольору наповнювача. Так же смак заправленого спирту, повинен мати явно виражений смак тієї добавки, яка була введена і щоб вона перебивала природний спиртової запах.

Користуйтеся правилом: краще не доповісти, ніж перекласти. Перший недолік, легше буде виправити.

Після того, як сироп трохи охолов, в нього можна повільно, постійно помішуючи, доливати заправлений спирт. Змішавши обидва компонента, потрібно дати їм відстоятися протягом 15 – 20 хв, а потім профільтрувати за допомогою вугільного фільтра.

  Найпростіший вугільний фільтр можна приготувати зі звичайної воронки. На дно воронки укладіть кілька шарів марлі, потім шар вати, ще шар марлі, з таким розрахунком, щоб її кінці виступали за краї воронки. На цей шар марлі потрібно насипати активоване вугілля і накрити ще шаром марлі, а потім накрити тієї тканиною, яка залишилася від попереднього шару. Вугілля потрібно періодично міняти, оскільки він при використанні втрачає свої властивості, що фільтрують.

Слід пам’ятати, що лікер, чим довше зберігається, тим стає більш ароматним і приємним на смак. Тому не поспішайте його вживати відразу.

                    Рецепти домашнього лікеру.

                                  Лікер малиновий.

Для приготування лікеру в домашніх умовах використовуються найбільш стиглі і чисті ягоди. Їх потрібно розтерти і, уклавши в мішок з товстого полотна, віджати сік. У 0,5 – 0,7 л цього соку додайте 1 – 1,2 кг цукру і три рази закип’ятіть. У процесі варіння необхідно постійно і ретельно знімати піну і накип. Після того як сироп охолоне, влийте в нього тисяча мл спирту. Далі все йде за відпрацьованою схемою: процідити, залити в бутель, витримати, відокремити від осаду, розлити по пляшках.

                                   Лікер кавовий.

Щоб приготувати кавовий лікер в домашніх умовах потрібно зварити 50 г меленої кави в 0,2 л води. Потім перелити отриманий продукт в ємність, яку щільно закрити. Дати відстоятися протягом 24 годин і профільтрувати через фільтр з полотняної тканини. Поки відвар настоюється, приготуйте солодкий сироп з 0,2 – 0,25 кг цукру і ½ л води. Змішайте ½ л спирту з отриманим сиропом і влийте його в відвар. Через кілька годин профільтруйте готовий продукт. Фільтрацію потрібно проводити доти, поки готовий напій не стане прозорим. При сильному бажанні лікер можна вживати відразу, але потрібно пам’ятати, що чим старше напій, тим краще його аромат.

Лікер ванільний.

Візьміть 1000 мл спирту і покладіть в нього близько 1, 5 г ванілі, стільки ж ретельно промитої, але не подрібненої кориці і 1 гвоздику. Розведіть спирт 0,2 – 0,23 літрами охолодженої і відстояною кип’яченою водою. Отриману суміш потрібно поставити на 15 днів на сонячному місці. Приготуйте сироп з 0,2 – 0,25 л води і 650 – 850 г цукру. Після закінчення двох тижнів відфільтруйте спирт і змішайте з сиропом. Далі все як завжди, розлийте по пляшках і залиште для зберігання.

                          Лікер з лимона або апельсина.

Для приготування домашнього лікеру з апельсина або лимона потрібно цедра цих фруктів (її можна зрізати ножем або натерти дрібної теркою). З розрахунку на 500 мл спирту потрібно взяти 35 – 50 г свіжої цедри (якщо використовуєте сушену цедру, її знадобиться в два рази менше). Змішайте спирт і цедру з 300 – 350 мл холодної кип’яченої води і поставте в тепле місце на 20 діб. Приготуйте сироп з 200 – 250 мл води і 650 – 800 г цукру. Сироп готується звичайним способом. Розчиніть цукор у воді, кілька разів, постійно помішуючи, доведіть до кипіння (не забувайте знімати піну і накип). Потім настояти з апельсиновою (або лимонної) цедрою суміш з’єднайте з остившім, але не холодним сиропом. Потім дайте напою трохи відстоятися, профільтруйте і розлийте по пляшках.

                             Домашній суничний лікер.

Приготування домашнього лікеру з суниці дещо відрізняється від рецептів інших домашніх лікарів. Треба взяти стільки свіжої і ретельно перебраний суниці, щоб, коли, засипані в бутель ягоди, заллєте +1000 мл спирту, він тільки трохи – трохи їх покривал. Цю бутель поставте в затемнене тепле місце на 48 годин. Цим часом іншу порцію суниці залийте водою і поставте для настою в тепле місце на 72 години. Через два дні, коли настоїться спирт в першій бутлі, злийте його в чисту ємність, профільтрувавши через фільтр з полотняної тканини. Після закінчення трьох днів, воду з другої бутлі, потрібно також перелити в інший посуд через той же полотняний фільтр. Потім взяти 200 мл цієї води і розвести нею 0,4 кг цукру. Тричі закип’ятіть сироп, не забуваючи його перемішувати і ретельно знімати піну і накип. У тепленький сироп влийте приготований суничний спирт і перемішайте. Все, лікер готовий до вживання, але буде краще, якщо він трохи настоїться.

                                      Яєчний лікер.

  Наведу найпростіший рецепт домашнього яєчного лікеру. Для цього знадобляться білки від восьми курячих яєць. Покладіть в фаянсовий посуд 0,2 кг цукру і 1 пакетик ванілі. Вилийте сюди приготовані білки і розмішайте все до отримання однорідної маси. Потім перелийте цю суміш в пляшку і змішайте з 500 мл коньяку. Пляшку з отриманим коктейлем слід закупорити і добре переболтать. Залиште лікер на 20 – 30 днів для витримки при tᵒ ≈ 20ᵒ C.

   Рецепти домашнього лікеру дуже різноманітні і їх безліч. У цій статті наведені лише деякі з них. Приготування домашнього лікеру багато в чому схоже між собою, тому у вас є простір для фантазії.

Для полегшення пошуку необхідної інформації на сайті, рекомендую скористатися формою пошуку, яка розташована в шапці блогу.

Статтю потрібної тематики можна знайти, користуючись рубриками або картою сайту.

Для того щоб зробити сайт більш цікавим і інформативним, прошу вас відповісти на кілька простих запитань. Натисніть на кнопку.

www.yandex.ru/?add=147158&from = promocode

Оформити передплату з отриманням оновлень на E – mail, можна у формі «Підписка на нові статті сайту», яка знаходиться на головній сторінці.

Також можете почитати here.

Похожие статьи



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + twelve =