Оцiнiть будь ласка!

Вино з кульбаб – це напій сонця, увібрав у себе аромати перших теплих травневих днів, ще не жарких, але вже обіцяють наближення літа. Це ніжне вино, наповнює келихи травневим теплом, ближче до листопада. Воно іскриться запахами і фарбами літа, немов його шматочок зберегли в пляшці з напоєм.

Деякі не вірять у те, що є таке вино. Інші розчарувалися, так як через неправильне приготування спотворився ніжний квітково-медовий смак напою. І лише тільки деякі змогли оцінити не тільки чарівний смак цього рідкісного вина, але і його користь для організму (адже кульбаба – квітка цілющий, лікарський).

Але щоб приєднатися до останнім потрібно підійти відповідально до процесу і точно знати, як зробити вино з кульбаб.

Отже, справжнє вино з кульбаб, рецепт :

Рецепт приготування включає в себе цукор – 1,5 кг. по 2 апельсина і лимона, 150 г родзинок, краще синього і пелюстки від кульбаби в кількості приблизно однієї трилітрової банки.

Щоб Ваше готове вино не гірчило і не мало сторонніх запахів і смаків не полінуйтеся збирати не тільки найпрекрасніших квітки, але і робити це сонячним днем, коли кульбабки максимально розкриті. Варто скрупульозно підійти і до місця збору – краще, якщо це буде поле або луг далеко від магістралей, доріг і міст. Поруч з місцем збору не повинно бути фабрик і заводів і вже звичайно це не повинна бути місцевість з напруженою радіаційною обстановкою.

Кожен раз побачивши відповідний квітка, зривайте його пелюстки – пучком, прямо у Вашу банку. Пелюстки стиглих кульбаб легко відділяються, нам підходять тільки такі.

Готувати вино починаємо відразу на місці збору – ароматні пелюстки посипаємо цукром і утрамбовуємо дерев’яної товкучкою прямо в банку. Тонким нюансом є те, що квітка не виносить металевих предметів, тому в процесі всього приготування потрібно виключити їх контакти.

Отже, не поспішаючи, шар за шаром, ми заповнюємо нашу трилітрову банку до горлечка і, прийшовши додому, ставимо її в темне місце на 3 дні. Цього часу достатньо, щоб пелюстки осіли і звільнили у банку місце. Це місце потрібно заповнити новими пелюстками, розтертими з цукром. Зверху в банку потрібно влити 0,5 літра води (прокипяченной) і залишити «золоте» сировину ще на три дні. Ось тепер, по закінченню покладеного терміну, можна процідити солодкий ароматний сік, і ретельно віджати пелюстки.

Наступною «родзинкою» у нас стане родзинки! Ми додаємо його в одуванчіковий «нектар», причому не в якому разі не моєму. Саме це забезпечить якісне бродіння майбутнього вина. Сюди ж вливаємо сік, вичавлений їх апельсинів.

Те, що залишилося від пелюсток – їх макуха – злегка заливаємо перевареною водою, щоб вона лише покрила їх, а після закінчення двох днів знову проціджуємо і, що утворився настій підливаємо до нашого провину. В цей же час тонко знімаємо цедру з лимонів і віджимаємо їх сік. І сік і цедра відправляється в «винну» банку.

Педантично ставимося до місця зберігання банки – вона повинна стояти тільки в темному і теплому місці! Причому, зверху, на її шийку, повинна бути надіта гумова рукавичка з маленькою проколеної дірочкою на одному з її «пальчиків». І тому, як рукавичка почне «здуватися» і мирно опуститься вниз можна буде зрозуміти, що вино вже не бродить. Це відбувається не раніше ніж через місяць.

І ось, крізь скло банки ми можемо помилуватися молодим, ще не визріли вином з кульбаб. Головне, не взболтнуть осад. Тому, обережно чином знявши рукавичку, в банку опускається тонка гумова трубочка, найкраще стерильна, куплена в аптеці і через неї вино відправляємо в іншу ємність. У разі необхідності напій можна процідити, але потім потрібно закупорити і зберігати в прохолодному темному місці від трьох місяців до півроку. І тільки після цього можна скуштувати його неперевершений букет і відчути наповнений сонцем квітковий аромат.

У приготуванні цього вина важливо строго випливати не пропорціям в рецепті, а технології приготування. У підсумку ви отримаєте не стільки новий алкоголь, скільки цілющий напій, що несе в собі здоров’я, легкість, силу і енергію сонячного квітки. Це рецепт травниця,

зберігається в поколіннях, однак вино, по ньому приготоване, прекрасно не тільки в лікуванні серця і гіпертонії, але ще й у як вишукане частування під час урочистостей. Особливо воно припаде до смаку прекрасним дамам.

У приготуванні вина з кульбаб самими поширеним помилками є лінь і зайве прагнення до чистоти: у першому випадку, ледарі наповнюють банку бутонами квіток, не знімаючи пелюсток, у другому випадку – чистюлі ретельно миють родзинки перед додаванням, позбавляючи його дріжджів на поверхні ягід. У підсумку вино або виходить гірким, або не бажає бродити. Але найгірше на квітках позначається метал. Він зводить всі зусилля нанівець. Вступаючи в реакцію з пелюстками квітки він перетворює вино в «питво» без смаку, запаху і аромату. Це стосується і моментів з віджиманням соків апельсина і лимона – чистити і віджимати їх потрібно вручну, без соковижималки!

Якщо ж Вам вдалося зробити все за рецептом, то пора ознайомиться з користю, яку вона Вам принесе. Це казкове розслаблення, зняття підвищеної емоційної збудливості і нервозності. Ви забудете, що таке безсоння, перепади тиску, вилікуєте сухий кашель. При болях у серці це вино з легкістю замінить нітрогліцерин, а при виснаженні і низькому імунітеті стане для організму кладезью вітамінів.

Вино з кульбаб універсально – його можна розбавляти, змішувати з іншими винами, наприклад, вишневим.

Рецептів вина з кульбаби існує безліч. Але суть всіх їх схожа на класичний рецепт. Різниця лише в тому, що в деяких випадках до складу компонентів вина додають і інші лікарські рослини, наприклад м’яту, материнку, чебрець, або прянощі. Іноді зменшують кількість цитрусових або для поліпшення бродіння вводять винні дріжджі. Частина немитого родзинок можна замінити сушеної малиною.

Проте всі «нові» компоненти додають у невеликій кількості, при цьому технологія виготовлення вин залишається незмінною.

Існують варіанти рецептів вина з кульбаб з використанням всього квітки (з квітколожем). без відділення пелюсток, і навіть думка, що воно ще більш корисно, ніж «класичне». Таке вино відрізняє гіркоту і величезна кількість мутного осаду. Воно, безсумнівно, корисно, але задоволення м’якості медового літа Ви не отримаєте. Таке вино, скажімо так, на любителя (і для ледарів, яким не хочеться возитися з пелюстками кульбаби, ретельно відокремлюючи їх від зелені квітколожа). До того ж для збереження такого вина від цвілі його часто «консервують» горілкою.

Готується злегка інакше вино з кульбаб у вигляді солодкого лікеру. Пелюстки кульбаби, як і в основному рецепті утрамбовують в банку, перетираючи з цукром. Через кілька днів пелюстки віддадуть свої властивості Виділено соку. Цей солодкий сік нагадує сироп, який зливають, а макуха від пелюсток обполіскують у воді і знову віджимають. Воду і сироп змішують і проціджують, в утворену рідину вливають горілку в бажаної пропорції. Однак, отриманий лікер не є вином, так як за своєю технологією приготування виключає процеси бродіння і витримки. Цей варіант скоріше для тих, кому не в терпець покуштувати «сонця» з пляшки.

Також можете почитати here.

Похожие статьи


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − four =



MAXCACHE: 0.48MB/0.00104 sec