Оцiнiть будь ласка!

Як приготувати тушковану капусту?
Тушкована капуста — це чудове блюдо, яке незвичайну цінність набуває у пісні деньки. Вона відмінно змішується з гречкою, рисом і вареною картоплею. Ну, а якщо на ви бажаєте погасити капусту в деньок, коли можна дозволити для себе скоромну їжу, яка містить в собі м'ясні та продукти з молока, то тоді тушкована капуста стане хорошим гарніром до м'яса і курки, або найсмачніше нутрощами для домашніх пирогів і ватрушок .

Тушкована капуста

Вам знадобиться:

Капуста білокачанна — 1 качан (= 1кг)
Цибуля ріпчаста — 1-2 цибулини
Морква (за бажанням) — 1 шт. (Середній)
Олія — для смаження
Вода — ½ склянки
Томатна паста — 2 ст.л.
Сіль, перець — за смаком
Цукор — ½ ч.л.
Оцет — 1 ст.л.
Борошно — 1 ст.л. (При необхідності)

Метод виготовлення:

Нашаткуйте капусту вузької соломкою і перекладіть її у глибоку сковороду. Додайте сюди воду (можна використовувати замість води овочевий або м'ясний бульйон), і масло, і поставте сковороду на плиту на маленький вогонь, накривши її кришкою. Зазвичай процес гасіння капусти займає 30-40 хвилин. Не забувайте, що капусту необхідно часами помішувати, щоб вона не підгорає.

На окремій сковороді обсмажте до золотистого кольору цибулю та моркву, додайте в цю піджарку томатну пасту (можна поміняти її на найсвіжіші помідори), а пізніше все хвилин 5-7 на дуже повільному вогні.

Коли капуста стане м'якою, введіть в неї цибульно-морквяну піджарку, додайте сіль, цукор, перець і влийте оцет. Якщо любите смак лаврового листа, то зможете і його покласти в загальну масу. Всі розмішайте.

Продовжуйте тушкувати капусту ще хвилин 10, і якщо в ній буде багато води, то додайте до неї обсмажений на сухій сковороді муку.

На стіл тушковану капусту можна подати як самостійне блюдо, так і як гарнір до м'яса, сосисок, курці.

Смачного!

Джерело: myhelper.com.ua

 

MAXCACHE: 0.82MB/0.04999 sec