Оцiнiть будь ласка!

Таке блюдо, як стейк, люблять абсолютно всі. Навіть вегетаріанці і ті його обожнюють, просто не зізнаються. У нашій статті поговоримо про те, як приготувати стейк в різних його варіаціях. Приготувати правильний стейк, з м’яса або риби, не дуже складно. Головне – це правильно підібрані інгредієнти і свіжі продукти. Також важливо якість Вашої кухонної плити і сковороди. Адже якщо сковорода, буде не дуже високої якості, то і стейки можуть підгоріти, а всередині залишитися сирими. Ну а в іншому – справа техніки.

Як приготувати стейк зі свинини

Приготувати свинячий стейк – значить порадувати всю свою сім’ю смачним і дуже ситним блюдом, для приготування якого Вам знадобляться:

  • Два шматки свинини по 150-200 г;
  • Півсклянки пива;
  • Півсклянки м’ясного бульйону;
  • Близько 50 р вершкового масла;
  • Одна цибулина;
  • Пів чайної ложки столової гірчиці;
  • Чотири столові ложки рослинної олії;
  • Сіль, перець за смаком.

Для початку зробіть соус. Для цього дрібними кубиками наріжте цибулю. Злегка обсмажте його на рослинному маслі до золотистого кольору. Влийте в лук пиво і бульйон, посоліть і додайте трохи перцю і гірчицю. Таким чином варіть все на повільному вогні протягом чверті години. Соус повинен зваритися наполовину.

Далі візьміть шматки м’яса, натріть їх сіллю і перцем, обсмажте на рослинному маслі з двох боків до приємного, золотистого кольору. Після цього слід полити м’ясо приготованим раніше соусом і відправити в добре розігріту духовку. Як приготувати стейк в духовці? Точніше довести його до готовності? Дуже просто. Хтось любить стейк «з кров’ю», в такому випадку занадто довго його тримати там не треба. В іншому випадку, перевіряти стейк можна невеликими надрізами, за допомогою ножа. Як тільки Ви побачите, що кров не сочиться, а замість неї проступає прозорий сік – сміливо виймайте м’ясо. Дуже важливо не перетримати стейк в духовці, так як м’ясо може стати сухим. У кожному разі, стейк – це соковите м’ясо.

Подавати цю страву можна з картоплею і зеленню.

Як приготувати стейк з яловичини

З яловичини також виходять дуже смачні стейки. Головне – правильно приготувати. Багато інгредієнтів для цього не потрібно.

Інгредієнти:

  • Яловиче м’ясо 150-200 г .;
  • Вершкове масло – 50 г .;
  • Лимон;
  • Зелень;
  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Краще всього, якщо м’ясо після забою пролежить в холодильнику 2-3 дні. Купуйте максимально свіже або запитайте у продавця, якої свіжості м’ясо.

Ставимо сковороду на вогонь і гарненько її розігріваємо. Топимо в ній масло. Беремо м’ясо, миємо його, після чого втираємо в нього з двох сторін перець, сіль і приправи. Тепер просто підсмажуємо м’ясо на сковороді з обох боків. Отже, як приготувати стейк на сковороді:

  • Якщо любите стейк «з кров’ю» – смажте м’ясо дві-три хвилини з кожного боку;
  •  Якщо хочете, щоб стейк вийшов підсмаженим зовні і «рожевим» всередині – підсмажуйте близько чотирьох хвилин з обох сторін;
  • Скоринка зверху і добре прожарений стейк всередині (але соковитий, не сухий) – близько п’яти хвилин з кожного боку.

Ось стейк і готовий. Зверху трохи збризніть його лимоном і подавайте на стіл. Стейк з яловичини дуже добре поєднується з червоним вином. Ваша друга половинка точно не залишиться байдужою до такої вечері.

Як приготувати стейк з форелі

Стейк з форелі – страва для справжніх аристократів. Такий стейк виходить соковитим, смачним і дуже корисним. Адже страви з риби, як відомо, дуже корисні для всіх нас.

Щоб приготувати смачний стейк з форелі, Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • М’ясо форелі;
  • Сир (можна суміш сирів, наприклад, «пармезан» і сир «російський»);
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Половина лимона;
  • 200 г. вершків;
  • Зелень;
  • Приправа (можна купити спеціальну приправу для риби);
  • Сіль перець.

Помийте форель і посипте її приправою. Залийте рибу половиною приготованих вершків. Додайте трохи лимонного соку, перцю і, звичайно ж, солі. Залиште рибу маринуватися в цій суміші близько півгодини. Тим часом почистіть цибулину і наріжте її великими кільцями. Візьміть харчову фольгу і зробіть з неї своєрідну тарілочку.

У цю саморобну тарілочку викладіть кільця цибулі, а зверху замариновану форель. Зверху вилийте залишилися вершки. Добре нагрійте духовку (градусів до двохсот) і відправляйте в неї рибу, закриту фольгою. Запікайте її близько сорока хвилин. Поки форель готується, натріть сир на дрібну тертку. Приблизно за десять хвилин до готовності дістаньте форель і посипте її сиром. Знову злегка прикрийте фольгою і дозапекайте рибу до утворення скоринки, хвилин десять.

Після того, як форель буде готова, посипте її зеленню, збризніть лимоном і подавайте на стіл. Будьте впевнені, члени Вашої родини по достоїнству оцінять це дуже смачне блюдо. Навіть ті, хто рибу, нібито, не любить.

Як приготувати стейк із сьомги

Сьомга, як багатьом відомо, дуже ніжна, смачна і корисна риба. Ця риба відрізняється тим, що її практично неможливо зіпсувати. Готується вона дуже легко. Стейки з сьомги найчастіше смажать на сковороді, але можна і запікати їх на грилі. Якщо Ви любите рибні страви, обов’язково спробуйте приготувати стейк із сьомги. Для цієї мети, Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Сьомга;
  • Сметана;
  • Лимон;
  • Оливкова олія;
  • Мелений перець;
  • Соєвий соус;
  • Каррі;
  • Сіль, спеції.

Варто сказати, що при покупці потрібно віддати перевагу охолодженим стейкам із сьомги, а не замороженим. Перші будуть набагато соковитіше. Також можна взяти цілу рибину, а вже вдома порубати її на шматки. Товщина таких шматків повинна складати приблизно два-три сантиметри.

Для початку зробіть маринад. Адже маринована риба вийде набагато ніжніше і соковитіше. Змішайте оливкову олію, сіль, перець і лимонний сік. Сюди ж Ви можете додати те, що побажаєте, будь то: розмарин, мускатний горіх, чебрець і т.п. На півкілограма стейків з сьомги береться, приблизно, сік цілого лимона і дві столові ложки оливкової олії. Все інше додається за смаком. Кожен шматочок сьомги рясно обмажте вийшов маринадом і відправте в холодильник, на годину-дві. Тим часом приготуйте соус. З розрахунку на один стейк сьомги, змішайте дві столові ложки сметани, одну столову ложку соєвого соусу і чверть чайної ложки каррі.

Простіше буде приготувати цю страву на сковороді, ніж на грилі. Для цього налийте оливкової олії в сковороду і гарненько її розігрійте. Покладіть стейки і обсмажте їх на великому вогні близько половини хвилини. Зробіть вогонь менше і обсмажуйте ще по чотири-п’ять хвилин. Перевертайте рибу дерев’яною лопаткою і дуже акуратно, так як риба ніжна і може розвалитися.

Як ми вже згадували, можна приготувати стейки з сьомги на грилі. Для цього покладіть замариновані шматочки риби на решітку і обсмажуйте їх з обох боків до готовності, приблизно п’ятнадцять хвилин. Періодично поливайте стейки залишками приготованого маринаду. Від цього вони стануть ще соковитіше.

Прикрасити стейк із сьомги можна лимоном і листям зеленого салату.

Тепер Ви знаєте, як приготувати смачний стейк з риби або м’яса. Не бійтеся експериментувати і вносити якісь нові інгредієнти, якщо Ви вважаєте, що вони будуть добре поєднуватися.

Також можете почитати here.

Похожие статьи



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − nine =