Оцiнiть будь ласка!

Самий літній напій, на мій погляд – це лимонад. Не той, що продається в магазинах, а свій домашній лимонад.

Як же його приготувати?

Можна піти простим шляхом – взяти 1 літр газованої води, сік одного лимона, 4 чайні ложки лимонного сиропу і все змішати.

А можна приготувати більш смачний, негазований напій. Отже, наливаємо в емальовану каструльку 5 літрів води. Потім беремо три лимони, миємо їх, чистимо, а шкірку опускаємо у воду. Воду з лимонною шкіркою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо 5 столових ложок цукру (можна і менше) і залишаємо кипіти ще 10 хвилин. Потім охолоджуємо нашу лимонадну заготовку до кімнатної температури і відправляємо в холодильник для повного охолодження. У цей час видобуваємо з лимонів лимонний сік. Потім цей лимонний сік переливаємо в наше вариво, перемішуємо, пробуємо, при необхідності додаємо ще цукру, проціджуємо, і наш лимонад готовий до вживання! При подачі можна прикрасити часточкою лимона або апельсина, гілочкою м’яти. Можна подавати з льодом.

Якщо просто лимонад набридне, або смак його Вам не дуже подобається, можна, наприклад, зробити медовий лимонад. Наріжте лимон шматочками, залийте водою, доведіть до кипіння, додайте мед. Пропорції такі: на один літр води потрібно 2 маленьких лимона і 100 грам меду. Пити, зрозуміло, охолодженим.

Ще один не менш літній напій – це квас. Влітку він буде продаватися на кожному кроці, але як приємно на дачі відпочити від справ попиваючи домашній квас сидячи під яблунею!

На приготування квасу піде більше часу, ніж на приготування лимонаду. Та й пити його можна не відразу – він повинен настоятися. Існує багато різновидів квасу. На мій погляд найпростіше приготувати хлібний квас. І готується він не важко, і продукти всі доступні.

Отже, на 1 кг житнього хліба нам знадобитися літрів 8 води, склянка цукру, дріжджі (25 грам), трохи родзинок і сухої м’яти (грам по 50). Нарізаємо скибочками хліб і підсушуємо в духовці. Можна висушити хліб заздалегідь, порізавши його за кілька днів і поклавши на сонячне місце. Складовими наші сухарики у велику каструлю і заливаємо окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо години на 3 – 4. Після закінчення цього часу отриману масу проціджуємо, додаємо дріжджі, цукор і м’яту, накриваємо марлею і залишаємо бродити. Бродити наш майбутній квас повинен не менше 5:00. Коли він почне піниться, знову його проціджуємо і розливаємо в приготовлену тару, кинувши на дно пару родзинок. Через 3 дні квас можна пити. Як бачите, нічого складного немає. Швидше за все з першого разу не вийде добитися ідеального для Вас смаку, але зате Ви відразу зрозумієте, чого Вашій квасу не вистачає.

І, звичайно ж, літо важко уявити без морсу! Морси бувають їх різних фруктів і ягід, але класика це журавлинний морс. Для його приготування необхідно 1,5 літра води, 1 склянка журавлини і півсклянки цукру. Мнем ягоди журавлини ложкою і протираємо через сито з метою отримання журавлинного соку. Те, що залишилося відправляємо у воду і доводимо до кипіння. Потім знову проціджуємо, додаємо отриманий журавлинний сік і цукор. Отриманий морс охолоджуємо і з задоволенням п’ємо!

Також можете почитати here.

Похожие статьи


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 − one =



MAXCACHE: 0.47MB/0.00089 sec