Оцiнiть будь ласка!

Повернутися до списку статей

Крюшон – яскравий і красивий напій, який традиційно вважається річним. Його досить легко приготувати, причому з доступних інгредієнтів. Чудовий крюшон ще й тим, що готується він заздалегідь, відразу на кілька персон і дуже ефектно виглядає на столі. А його фортеця ви можете варіювати на свій розсуд. Ось скільки плюсів у цього напою, який чомусь незаслужено забутий і абсолютно втратив популярність. Але ми постараємося виправити цю ситуацію.

Отже, почнемо з посуду. Якщо ви маєте намір приготувати крюшон людина на десять, вам знадобиться велика ємність. Якщо вже робити все за правилами, то ця ємність – крюшонніцу. Зараз її можна купити в магазинах. Зовні крюшонніцу схожа на велику каструлю, тільки вона скляна. На столі крюшонніцу виглядає дуже красиво, а сам крюшон розливається по келихах за допомогою ополоника. Але ви цілком можете відійти від канонів приготування цього напою і зробити його у звичайній великій каструлі, яка є під рукою. А на стіл вже подати в глечику або відразу в келихах.

Якщо у вас більш скромна компанія – чоловік п’ять, то готувати можна відразу в глечику.

З чого готувати? Фрукти, сухе вино і цукор – ось три обов’язкові компоненти кожного крюшону. Вино може бути як корисним, так і білим. Також в цей коктейль можна додавати шампанське, газовану воду, лікер, десертне вино і навіть міцні напої – коньяк або горілку. Безалкогольний крюшон готується з фруктів, соків, морсів та газованої мінеральної води.

Принцип приготування крюшону такий: фрукти і ягоди поміщають в каструлю, засипають цукром і додають вино (або сік – в безалкогольному варіанті). Забирають каструлю в холодильник години на два – настоюватися. За цей час фрукти віддають провину свій аромат і смак, а самі, в свою чергу, просочуються вином. Шампанське або газовану воду додають безпосередньо перед подачею на стіл. А в келихи додають лід.

І – в якості ілюстрації – парочка цікавих рецептів крюшону.

Персиковий крюшон

Буде потрібно: 6-8 зрілих персиків середнього розміру, 200 г цукру, 40 мл коньяку, 40 мл апельсинового соку, пляшка білого сухого вина, пляшка шампанського.

Персики розрізати навпіл, видалити кісточки і покласти в глечик (не менше, ніж на три літри). Додати цукор, коньяк, сік і півпляшки вина. Поставити охолоджуватися на 2:00.

Перед подачею на стіл додати залишився вино і шампанське.

Подавати у високих красивих келихах з соломинкою і ложкою з довгою ручкою.

Апельсиновий крюшон (безалкогольний)

Потрібно: 300 г апельсинів, 0, 5 л апельсинового соку, 50 г цукру, 0, 5 л мінеральної води з газом.

Апельсини потрібно очистити від шкірки (до речі, з шкірки можна зняти цедру і використати її потім для випічки). Далі їх можна розділити на часточки, але краще – порізати кружальцями. Помістити в глечик, посипати цукром і залити апельсиновим соком. Поставити охолоджуватися на 2:00.

Перед подачею на стіл додати мінеральну воду.

Також можете почитати here.

Похожие статьи

  • Як приготувати стейк

    Таке блюдо, як стейк, люблять абсолютно всі. Навіть вегетаріанці і ті його обожнюють, просто не зізнаються. У нашій статті поговоримо про те, як приготувати стейк в різних його варіаціях. Приготу…

  • Смузі. Як приготувати цей чудовий напій

    Цей напій, освіжаючий і повний вітамінів, дуже легко приготувати. Звідки він у нас з’явився? І чому так швидко прижився? Відповісти на це питання легко. Отже, за блендери! Яка різниця між смузі…

  • Як приготувати вино з кульбаб в домашніх умовах рецепт

    Вино з кульбаб – це напій сонця, увібрав у себе аромати перших теплих травневих днів, ще не жарких, але вже обіцяють наближення літа. Це ніжне вино, наповнює келихи травневим теплом, ближче до ли…



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × three =



MAXCACHE: 0.47MB/0.00047 sec