Оцiнiть будь ласка!

Бісквітне тісто дуже капризно у виготовленні. Для того, щоб воно вийшло пишним і м'яким, потрібно вміння і дотримання певних почергових дій. Є різні методи виготовлення бісквітного тіста. Пропоную рецепт виготовлення бісквіта не в духовці, а на плиті.

Для цього буде потрібно склянка борошна, склянка цукру і 5 яєць. Тісто кладуть у дюралеві каструлю з щільно закривається кришкою. Ємність для тіста повинна бути більше, 5 і більше л .. Каструлю зсередини змащують маргарином, на дно укладають паперову серветку.

Яєчка і цукор копітко збивають до того часу, поки маса не стане пишним. Стрімко додають просіяне борошно і акуратненько перемішують. Тісто переливають у каструлю, накривають рушником і кришкою. Ємність ставлять на слабкий вогонь, зверху кладуть вантаж в 5 кг, і залишають на одну годину. Після чого газ вимикають, знімають вантаж, але каструлю залишають закритої ще півгодини.

Основною умовою при виготовленні тесту таким методом — швидкість, робити все необхідно максимально стрімко. Бісквіт виходить м'яким, пишним, соковитим і рум'яним. Його можна буде розрізати на коржики, просочити кремом, сиропом і т.д. Якщо тісто пригорить, не слід гнітючими, пригорілі боку можна видалити, потерши їх теркою.

Джерело: myhelper.com.ua

 

MAXCACHE: 0.82MB/0.00302 sec