Оцiнiть будь ласка!

Як приготувати ячмінь? Ячмінь – це культурна рослина, яке належить до числа найдавніших. Ще в давні часи ячмінь вважався найціннішим харчовим продуктом. Ще древні єгиптяни з ячменю вміли готувати пиво і пекти хліб.

У Європі в середні століття ячмінь був селянської їжею, так як панське стан, як правило, вживали в їжу пшеницю, хоча за своїм вітамінному запасу ячмінь є найбільш цінним продуктом. А в Росію ячмінь прийшов уже з Азії. Дуже багатий вітамінами А, В, мінералами, ячмінь корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, борошно з ячменю сприяє зниженню холестерину. Також його можна використовувати для лікування діабету, ослабленого зору, нирок та інших хвороб. Ячний відвар вживають при кашлі.

Що приготувати з ячменю?

  1. З ячменю можуть приготувати і кавовий сурогат, ячна і перлова крупи, ячмінна мука. З ячменю можуть зварити квас і пиво.
  2. Крупа ячна – це подрібненого ячменю ядро, звільнене від квіткової плівки. А зерно, піддане шліфовці і очищенню, називається крупа перлова. Так як ячмінь, на відміну від перлової не береться шліфовці, то відповідно така крупа набагато корисніше, оскільки в ній більшу кількість клітковини.
  3. Ячмінь використовується в приготуванні рецептів всіляких гарнірів, каш, можна приготувати і запіканку, а також додати при приготуванні першої страви.

Каша з ячменю рецепт

Для цього зробимо так: заливаємо один стакан пластівців гарячою водою або гарячим молоком – 3 склянки. Доводимо все до кипіння і варимо на невеликому вогні 5 -10 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо в ячмінь за смаком масло вершкове, сіль і цукор.

Перлова каша рецепт

Перлова каша – щоб приготувати таку кашу, треба попередньо промиту перлову крупу всипати в киплячу воду і варити її приблизно 10-15 хвилин. Потім зливши зайву воду, перекладаємо все в гаряче, підсолене за смаком молоко – 1 літр і продовжувати варити на маленькому вогні не більше 15 – 20 хвилин, тобто поки наша каша не загусне. По готовності додати цукор, можна додати вершкове масло і, накривши кришкою, поставити ячмінь в розігрітий духовку на 20 хвилин.

Рецепт домашнього пива з ячменю

  1. Для того щоб приготувати пиво з ячменю, будемо робити так: в холодну воду додамо ячмінний солод і розмішаємо.
  2. Відставимо убік і дамо настоятися близько 16 годин. Відстояну суміш виливаємо у велику каструлю, додаємо сіль і на повільному вогні починаємо кип’ятити близько 2:00. Після закінчення цього часу, додаємо хміль і продовжуємо кип’ятити ще 30 хвилин.
  3. У процеженное пиво з ячменю, додаємо пивні дріжджі, патоку, можна солодке повидло і все перемішуємо. Даємо пиву відстоятися приблизно 9:00.
  4. Готове пиво з ячменю необхідно розлити по пляшках і залишити відкритими ще на 8:00. Після цього пляшки можна закрити і зберігати необхідно в холодильнику.

Також можете почитати here.

Похожие статьи


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 1 =



MAXCACHE: 0.47MB/0.00104 sec