Оцiнiть будь ласка!

Крім різноманітних консервацій з овочів і не тільки, а також варення, однією з дуже популярних заготовок є яблучні компоти. Приготувати їх можна по найрізноманітніших рецептами, поєднуючи яблука з прянощами, ягодами та іншими добавками. Отже, закриваємо компоти з яблук на зиму.

Усі корисні речовини, які містяться в яблуках, в тому самому обсязі присутні і в яблучних компотах, тому пити їх не тільки приємно завдяки чудовому смаку, але ще й дуже корисно. Цей напій лікарі рекомендують пити при хворобах нирок, печінки, сечового міхура, суглобів, проблемах у роботі кишечника, при атеросклерозі, артриті, зайвій вазі і для загального зміцнення організму – компот чудово відновлює організм після фізичного навантаження. Також рекомендують пити компоти з яблук при гастритах зі зниженою кислотністю шлункового соку і недокрів’ї.

Протипоказано пити компоти з яблук при загостреннях панкреатиту, гастриту або виразкової хвороби.

Готувати яблучні компоти слід тільки з зрілих, якісних яблук, тому в подібних заготовках з яблук їх зовнішній вигляд має велике значення. Тому перед приготуванням ретельно переберіть яблука, залишивши для компотів тільки найкращі плоди.

Рецепти яблучних компотів

Отже, яблука зібрані, перебрані і промиті, банки підготовлені – саме час вирішити ще й питання того, з чим, крім яблук, буде ваш компот. Або, може бути, ви віддаєте перевагу щоб вони були в гордій самоті? Варіантів компоту з яблук дуже багато: їх поєднують з такими ягодами як шипшина, калина, вишня, суниця, чорноплідна горобина, прянощами – корицею, гвоздикою і т.д. зеленню – ревенем, м’ятою і багатьма іншими продуктами, залишається лише вибирати, з якими з них зробити компотік.

Вибирати для компотів краще яблука великих або середніх розмірів, щільні і червоні – тоді напій буде більш апетитним в плані зовнішнього вигляду, а його колір – більш насиченим.

Рецепт яблучного компоту на зиму (з літніх яблук)

Знадобиться: яблука, заливка – на 1 л води 200-300 г цукру.

Як зробити яблучний компот на зиму. Якщо яблука не дуже великі, їх можна використовувати, не розрізаючи, великі слід нарізати на четвертинки, вирізати насіння. Підготовлені яблука укласти в підкислену лимонною кислотою воду (на 1 л – 3 г кислоти), а перед закладкою в банки їх потрібно буде промити холодною водою. Укладати яблука в банки по плічка, потім заливати охолодженим цукровим сиропом (для його приготування потрібно в каструлі з’єднати воду і цукор і нагріти до розчинення цукру і кипіння), витримувати 6-8 годин, долити сироп до горлечка банок, стерилізувати в ємністю з водою 5 хв (1л) або 12 хв (3л).

Як можна помітити, приготування компоту з яблук – справа вельми нехитра, і при бажанні з цим завданням легко впорається кожен. Трохи складніше у заготівлі компоти, приготовані з яблук у поєднанні з добавками, але в цілому і такі напої зробити зможе кожен охочий.

Рецепт заготовки яблучного компоту з чорноплідної горобини

Знадобиться: 1 кг яблук, 400 г чорноплідної горобини, заливка – на 1 л води 600-800 г цукру.

Як зробити яблучний компот на зиму. Часточками нарізати яблука, вирізавши насіння і плодоніжки, покласти в каструлю з киплячою водою на 2-3 хв, або в розчин лимонної кислоти 0,01% -й. Горобину ретельно промити, разом з яблуками розкласти в банки, наповнюючи їх по плічка, влити гарячий сироп. Перед закачуванням кришками компот потрібно простерилізувати 25 хв (1л) або 50 хв (3л).

Вираженими лікувальними властивостями володіє компот з яблук і шипшини.

Рецепт яблучного компоту з шипшиною

Знадобиться: 750 г яблук, 250 г ягід шипшини, заливка – на 1л води 500 г цукру.

Як приготувати компот з яблук і шипшини. Промити і очистити від шкірки яблука, нарізати їх четвертинками, вирізавши насіння. Не перезрілі, але стиглі плоди шипшини (червоні) розрізати навпіл, очистити від насіння і волосків, вимити. Розкласти шипшина з часточками яблук по плічка в баки, залити киплячим сиропом. Перед закачуванням простерилізувати банки з компотом 20 (1л) або 30 хв.

Всім відомо, що яблука дуже гармонійно поєднуються з прянощами, прекрасно проявить себе це поєднання смаків і в компоті.

Рецепт ванільного яблучного компоту з гвоздикою

Знадобиться: яблука, заливка – на 1л води 1 кг цукру, 3-4 бутончики гвоздики, 1 щіпка ванільного цукру.

Як приготувати ванільний компот з яблук з прянощами. У каструлю влити воду, додати звичайний і ванільний цукор, гвоздику, довести до кипіння. Покласти в киплячий сироп яблука (розрізані на 4-8 частин), проварити 5-7 хв на повільному вогні. Розкласти яблука в банки, наповнюючи їх по плічка, влити гарячий сироп, стерилізувати при температурі 95% 20 (1л) або 40 хв (3л).

Поєднувати яблука в компотах можна не тільки з одним, але і з кількома додатковими інгредієнтами, наприклад, з ягідним асорті – шипшиною, калиною і обліпихою.

Рецепт компоту з яблук з ягідним асорті

Знадобиться: 2 кг яблук, ягоди (шипшина, калина, обліпиха) за смаком, заливка – на 1л води 200 г цукру.

Як зварити яблучно-ягідний компот. Використовувати невеликі яблука приблизно однаковою забарвлення, вирізати з них серцевину спеціальним ножем, не розрізаючи, укласти в емальовану ємність, влити холодний цукровий сироп (цукор з водою довести до кипіння), 8ч витримати в прохолодному місці, після чого злити сироп і довести його до кипіння . Залити киплячим сиропом яблука і на кілька хв залишити, дістати яблука, розкласти по обшпареним окропом гарячим, чергуючи їх з підготовленими ягодами. Залити до середини горлечка банок сиропом температурою близько 60-70 градусів, накрити стерилізованими кришками і стерилізувати 20 хв у киплячій воді, потім закупорена.

Ще один оригінальний рецепт яблучного компоту – з яблук з яблучним же соком.

Рецепт компоту з яблук у власному соку

Знадобиться: яблука, яблучний сік.

Як зварити яблучний компот. Яблука можна використовувати як цілі, так і нарізані. Опустити яблука в киплячу воду на 2-3 хв, після чого відразу охолодити в холодній воді і розкласти по банках. Свіжовичавлений яблучний сік без м’якоті розігріти до 90 градусів і розлити по банках, перед закупорювання стерилізувати банки при температурі 85 градусів 15 (1л) або 30 хв (3л).

Будь яблучний компот тільки виграє, якщо додати до інгредієнтів листочки м’яти або палички кориці, мед, шматочки цитрусових фруктів або їх цедру (все перераховане кладеться в воду при приготуванні сиропу і виймається з компоту перед закочуванням), вишню і багато інших добавки.

Заготовивши на зиму яблучний компот, ви зможете навіть у найхолодніший зимовий день подарувати собі не тільки приємні емоції від спогадів про літо, які неминуче виникають при відкритті баночки з ароматним напоєм, але і здоров’я, адже компот, також як і свіжі яблука, наповнить ваш організм вітамінами і корисними речовинами.

    Зберегти рецепт

Також можете почитати here.

Похожие статьи

  • Роза, збір і сушка, рецепти, застосування в косметиці.

    В розділі Йтиметься про троянду культурною, яка з найдавніших часів використовується як декоративне красиво квітуча, лікарський і ефірно-олійна рослина. У Росії плоди дикоростучої троянди застосо…

  • Рецепти домашнього лікеру.

    Як зробити домашній лікер. Лікер – це алкогольний напій, у складі якого знаходяться спиртовані соки з фруктів і ягід. При його виготовленні широко застосовуються також настої із запашних трав,…

  • У всіх коктейлів є безалкогольні рецепти, Пинаколада не виняток

    Серед любителів екзотичних коктейлів великою популярністю користується Piña colada. Цей цікавий напій прийшов у наші краї з далекого острова Пуерто-Ріко, де вважається одним із символів країни. У…



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + three =